Коломойський отримав доступ до звіту детективів по Приватбанку

Четвер, 17 травня 2018, 19:30
 

Печерський райсуд Києва частково задовольнив клопотання Ігоря Коломойського та витребував у Національного банку результати розслідування детективного агентства Kroll щодо ситуації у Приватбанку перед його націоналізацією.

Про це з посиланням на ухвалу суду пише Finbalance.

НБУ зокрема повинен надати довідки, звіти, таблиці тощо, йдеться в судовому документі.

Нацбанк наполягав, що компанія Kroll провела forensic audit Приватбанку, який підтвердив підозри НБУ щодо можливого завдання збитків банку перед націоналізацією.

Реклама:

Натомість Коломойський та його адвокат спростовували цю інформацію, ставлячи під сумнів не лише якість, але й сам факт існування результатів розслідування.

Як повідомлялося, Kroll за підсумками аудиту Приватбанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум в 5,5 млрд доларів.

На брифінгу був присутній представник Kroll, а Нацбанк підкріпив свою заяву презентацією.

Приватбанк в грудні 2017 року подав позов до Високого суду Лондона проти Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. і ZAO Ukrtransitservice Ltd., які імовірно їм належать або знаходяться під їх контролем.

Позивач домігся, що суд як запобіжний захід видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку і зазначених шести компаній на суму більше 2,5 млрд доларів.

Суд при цьому зобов'язав Коломойського і Боголюбова розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь в розгляді справи.

Читайте також: Другий лондонський фронт: як Високий суд усмирив Коломойського і Боголюбова

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: