Генсек ОПЕК: нафта не подорожчає вище 60 доларів

Вівторок, 23 лютого 2016, 11:08

Активний видобуток енергоресурсів методом фрекінгу (гідравлічного розриву пласта) в США завадить вартості нафти зрости вище рівня 60 доларів за барель.

Таку думку висловив генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти Абдалла аль-Бадрі під час виступу на щорічній міжнародній нафтогазовій конференції IHS CERAWeek в США, передає ТАСС.

"Не знаю, як ми будемо співіснувати з цим", - наводить американське агентство Bloomberg слова аль-Бадрі щодо видобутку сланцевої нафти в США.

Генсек ОПЕК вказав, що якщо вартість нафти на світових ринках збільшиться до 60 доларів за барель, відразу наростять видобуток американські компанії, які застосовують метод фрекінгу.

"За будь-якого підвищення вартості негайно відреагує сланцева галузь і перекриє всі скорочення обсягів видобутку", - додав він.

За словами аль-Бадрі, ситуація на нафтових ринках в даний час більш складна, ніж будь-коли раніше.

"Якщо в 2017 або 2018 році ціни підуть вгору, то підвищення буде обмежено сланцевої нафтою США, - пояснив він. - Ось чому ситуація відрізняється цього разу".

Раніше директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард висловила думку, що ціни на нафту залишаться на низьких рівнях довше, ніж очікувалося.