Лагард не чекає швидкого відновлення цін на нафту

Вівторок, 23 лютого 2016, 09:31

Ціни на нафту, можливо, залишаться на низьких рівнях довше, ніж очікувалося.

Таке припущення в своїй промові в Абу-Дабі в понеділок, 22 лютого, зробила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, пишуть "Ведомости".

Вона також закликала країни Перської затоки скоротити витрати і збільшити доходи бюджету за рахунок введення нових податків, повідомляє агентство Bloomberg.

У шести країнах Ради співробітництва арабських держав Перської затоки повинен бути введений податок на додану вартість. Цей захід разом з оподаткуванням корпоративних прибутків і податку на нерухомість дозволить збільшити доходи урядів, зазначила вона.

"Не тільки ціни на нафту впали приблизно на дві третини з вищої точки, але і фактори попиту і пропозиції демонструють, що ціни швидше за все залишаться на низькому рівні тривалий період", - заявила директор-розпорядник МВФ.

Вона також підкреслила, що країнам, які видобувають нафту, потрібно зменшити залежність від енергоресурсів в частині доходів бюджету.

Як повідомлялося, в понеділок на лондонській сировинній біржі ICE Futures на 13:25 нафта сорту Brent зросла в ціні не 3% і торгувалася в районі 34,06 доларів за барель.

Нафта WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі NYMEX до того ж часу підскочили на 3,3%, до 30,66 долара за барель.