Екс-міністру Тимошенко відмовили у відводі прокурорів

Середа, 29 червня 2011, 18:28

Печерський районний суд Києва відмовився задовольнити клопотання адвокатів колишнього в.о. міністра оборони Валерія Іващенка про відвід прокурорів.

Про це заявив адвокат Іващенка Борис Нечипоренко, зауваживши, що відповідну ухвалу виніс у середу головуючий на судовому процесі суддя Сергій Вовк, повідомляє агентство УНІАН.

"На минулому судовому засіданні один із представників прокуратури, звертаючись із клопотанням до суду, в якому просив передати на зберігання речові докази - окреме майно Феодосійського судно-механічного заводу до Міноборони, зауважив, що Іващенко діяв за попередньою змовою із керуючим санацією, що не відповідає дійсності, оскільки цього немає в матеріалах справи, і таким чином вийшов за межі своєї компетенції", - сказав адвокат.

Він додав, що ці слова прокурора були підставою для подання клопотання про відвід представникам обвинувачення.

За словами Нечипоренка, водночас суд дійшов висновку, що заявлене клопотання про відвід безпідставне.

Наступне судове засідання у справі проти Іващенка має відбутися 7 липня об 11.00.

Як повідомлялося, кримінальна справа проти Іващенка була порушена Головним управлінням військових прокуратур Генпрокуратури 20 серпня 2010 року.

Для нього був застосований запобіжний захід - взяття під варту.

1 листопада 2010 року Генпрокуратура завершила розслідування кримінальної справи.

Іващенка і арбітражного керівника державного підприємства Міноборони "Феодосійський судномеханічний завод" обвинувачують у службових зловживаннях і сприянні у незаконному відчуженні майна під час санації заводу.