Санаторії в окупованому Криму на 40% знижують ціни на путівки: їдуть лише бюджетники з РФ

Середа, 1 травня 2024, 19:14 -


Ідеї, які змінюють міста

Ситуація з туристичним сезоном в окупованому Росією Криму наразі складна: росіяни відмовляються їхати на відпочинок на півострів, через що місцеві санаторії роблять знижки в 30-40% на путівки.

Про це пише "Суспільне Крим" із посиланням на джерела в санаторіях в Ялті та Саках.

"Минулого року в цей час було більше людей, ніж зараз. Платні путівки не хочуть брати, приїзжають тільки бюджетники", - розповів співробітник Сакського санаторія.

Як зазначає "Крим.Реалії", російські туристичні оператори говорять "оптимістичні" дані, які свідчать про "рост продажів" на путівки в Крим.

"Зараз ситуація така, що путівки важко продаються. Ми робимо на них знижку 30-40%. У нас і раніше путівки на весну були дешевші, ніж літні, але зараз будь-які продати важко.

З бюджетниками питання теж неоднозначне. До нас, наприклад, відмовилися їхати люди з інвалідністю з Московської області. Кажуть, що скоро приїдуть люди з підтоплених регіонів Росії", - сказав "Суспільне Крим" менеджер по продажу путівок санаторія в Ялті.

Так званий "міністр курортів і туризму Криму" Вадим Волченков назвав на федеральній селекторній нараді окупантів туристичний сезон 2024 року на півострові "не простим, але цікавим". Він, зокрема, пояснив це проблемами з безпекою та готовністю курортної інфраструктури до прийому туристів.

Економічна правда