"Укртелеком" подав до суду на НКРЗ

Понеділок, 4 жовтня 2010, 11:27

Державний оператор "Укртелеком" подав до суду на Національну комісію з питань регулювання зв'язку (НКРЗ).

Причиною подачі позову стало небажання регулятора переоформити компанії ліцензію на міжнародний і міжміський зв'язок, пише газета "Дело" із посиланням на голову правління "Укртелекому" Георгія Дзекона.

"Укртелеком" подав до суду і скоро буде перше слухання. Я упевнений, що невдовзі суд винесе рішення, і, залежно від рішення, "Укртелеком" або отримає нову ліцензію або продовжить існуючу. Якогось помітного впливу на вартість "Укртелекому", його операційну діяльність сьогоднішня ситуація впливу не робить і не зробить", - заявив Дзекон.

Голова правління "Укртелекому" також повідомив, що Мінтрансзв'язку і Мін'юст дали позитивний висновок про те, що ліцензія повинна бути переоформлена, проте НКРЗ не погодилася із запропонованими висновками.

"Це, право НКРЗ. Залишається тільки суд, який може винести остаточне рішення, хто правий", - зазначив він.

При цьому Дзекон зазначив, що "Укретелком" подав всі документи на переоформлення ліцензії ще у квітні 2010 року.

"Дійсно існує певна юридична колізія, викликана тим, що діюча ліцензія була отримана "Укртелекомом" до вступу в силу в 2004 році чинного закону про телекомунікації", - розповів голова правління "Укртелекому".

"Контролюючий орган у складі НКРЗ, державна інспекція із зв'язку, вже вимагав від "Укртелекому" у 2008 році отримати нову ліцензію відповідно до закону 2004 року, однак "Укртелеком" тоді довів у судах першої та другої інстанції правомірність здійснення діяльності на основі старої ліцензії", - пояснив він.

Як повідомлялося, із посиланням на НКРЗ, з 18 вересня "Укртелеком" незаконно надає послуги міжнародного та міжміського зв'язку без відповідної ліцензії.

Регулятор мав продовжити дію ліцензії оператора за 30% її повної вартості. Проте комісія відмовилася це зробити.