Shell виходить з енергетичного ринку Китаю

Середа, 1 травня 2024, 13:47 -


Ідеї, які змінюють міста
Reuters

Компанія Shell покинула енергетичні ринки Китаю, щоб зосередитися на більш прибуткових операціях, включаючи газовий і нафтовий бізнеси.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Shell вирішила вийти з енергетичного ринку в Китаї, який включає виробництво електроенергії, торгівлю та маркетинг, йдеться у заяві компанії. 

"Ми вибірково інвестуємо в енергетику, зосереджуючись на створенні цінності нашого енергетичного портфеля, що вимагає прийняття складних рішень", - заявили в Shell.

Згідно з інформацією на сайті Shell, Shell Energy China була однією з перших іноземних компаній, що повністю належать Shell, яка взяла участь у китайському ринку квот на викиди вуглецю, а також зареєстрована для торгівлі на китайському ринку електроенергії.

За словами представника компанії, зміни не стосуються бізнесу Shell із заряджання електромобілів, який є ключовим ринком зростання для компанії.

У рамках свого прагнення заощадити до 3 мільярдів доларів щорічних витрат, Shell в останні місяці вийшла з європейського бізнесу з торгівлі електроенергією та кількох офшорних вітроенергетичних і низьковуглецевих проектів. Вона також виставила на продаж американські сонячні активи і переглянула свій гігантський нафтопереробний і нафтохімічний комплекс у Сінгапурі.

Shell також провела скорочення персоналу по всій компанії, в тому числі у своєму підрозділі низьковуглецевих рішень.

Нагадаємо:

Сенат Нідерландів ухвалив рішення остаточно закрити Гронінгенське газове родовище, яким керували Shell та Exxon.