Уряд перестане відшкодовувати "Нафтогазу" збитки

Понеділок, 26 квітня 2010, 12:02

Кабінет міністрів скасував у проекті державного бюджету статтю про компенсацію НАК "Нафтогаз України" різниці в ціні на газ.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров,

повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ми прибрали звідти всі витрати, пов'язані з компенсацією "Нафтогазу" за ціною на газ - це близько 7 млрд. грн. - і перенацілити ці ресурси на вирішення соціальних питань", - сказав Азаров.

При цьому глава уряду відзначив, що модернізацію в промисловості можна буде проводити на кошти, заощаджені за рахунок скорочення ціни на газ.

Раніше повідомлялося, що НАК "Нафтогаз України" просить уряд компенсувати з державного бюджету в повному обсязі збитки, отримані в результаті реалізації природного газу виробникам азотних мінеральних добрив за пільговими цінами.

За попередніми розрахунками "Нафтогазу", внаслідок різниці між цінами закупівлі та продажу газу підприємствам у першому півріччі 2010 року компанії буде завдано збитків на понад мільярд гривень.

Ще давніше "Нафтогаз" виступив проти продовження дії на 2010 рік нульової цільової надбавки на природний газ для виробників азотних добрив.