28 березня з 10:00 до 13:00 у Будинку профспілок відбудеться круглий стіл "Що означатиме для соціальної сфери економічна інтеграція України з ЄС в рамках зони вільної торгівлі?"

Пятница, 21 марта 2008 —
Федерація профспілок України (ФПУ) та Міжнародний центр перспективних досліджень (МЦПД) проводять круглий стіл "Що означатиме для соціальної сфери економічна інтеграція України з ЄС в рамках зони вільної торгівлі?". Захід відбудеться 28 березня 2008 року з 10:00 до 13:00 у Будинку профспілок (малий зал засідань, 2-й поверх) за адресою: Київ, майдан Незалежності, 2.
Україна та ЄС розпочали переговори про укладання Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ). Нині наявні результати оцінки угоди для економіки України та її галузей, проте практично відсутня інформація про імовірні зміни на ринку праці від лібералізації торгівлі та адаптації європейських стандартів. ФПУ і МЦПД ініціюють цей круглий стіл для визначення чутливих галузей та регіонів, а також питань державної політики, що потребуватимуть подальшого вивчення та консультацій між урядом та зацікавленими сторонами. До участі у обговоренні запрошені представники міністерств та відомств, наукових установ, експерти, представники об'єднань профспілок і роботодавців і ЗМІ. На круглому столі буде представлено доповіді МЦПД щодо міжнародного досвіду впливу лібералізації торгівлі на ринки праці та висновків для України, тенденцій на ринку праці України та пріоритетів державної політики в цій сфері. Обговорення передбачається провести навколо таких питань: • Адаптація європейських стандартів (в сфері охорони праці зокрема): що це означає для українських підприємств? • Прогноз структурних змін в економіці України: яким буде вплив на безробіття та зайнятість? • Вільний рух осіб між ЄС та Україною: яким буде вплив міграційних процесів в регіоні на ринок праці? • Яким є потенціал запровадження горизонтальних видів державної допомоги в Україні (регіональна допомога, навчання, створення нових робочих місць) для адаптації ринку праці до більшої конкуренції з ЄС? Результати обговорення будуть використані ФПУ у виробленні позиції об'єднань профспілок та інших зацікавлених сторін щодо угоди для представлення її уряду та врахування цієї позиції під час переговорів з ЄС. Представників ЗМІ про свою присутність просимо повідомити управління з питань економічного захисту ФПУ до 27 березня 2008 року за тел.: (044) 279-26-83, факс: 279-24-16 або електронною поштою: soIm@fpsu.org.ua .
Реклама: