Звернення до Президента про захист інвестицій ЄБРР ®

Звернення до Президента про захист інвестицій ЄБРР ®

Понеділок, 8 вересня 2014, 09:00 -
Радикальні протести зазначених осіб фактично зводять нанівець як зусилля європейських політиків і фінансистів, так і суперечать стратегічним інтересам нашої країни

Шановний Петре Олексійовичу!

ТОВ "Біогазенерго" (далі – Товариство) висловлює Вам свою повагу та звертається з проханням розглянути кричущу ситуацію, що склалася навколо реалізації стратегічно важливого для регіону проекту з альтернативної енергетики в смт. Іванків Київської області під назвою: "Теплова електростанція потужністю 18МВт з використанням біопалива".

На сьогодні ТЕС генерує електро- та теплоенергію з відновлюваних джерел, що стало можливим завдяки залученню фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Товариство шляхом складних та довготривалих переговорів з представництвом зазначеної установи вдалося встановити ефективне партнерство, в рамках якого остання інвестувала у проект кошти у розмірі 15.5 млн євро.

Зазначене партнерство стало показовим в контексті реалізації розробленого урядовим "Кризовим енергетичним штабом" плану заходів щодо зменшення споживання та заміщення природного газу.

Реклама:

Слід зазначити, що експерти та керівництво Товариства та представництва ЄБРР прискіпливо поставились до питань екологічної, ядерної та радіаційної безпеки. Всі передбачені законодавством України процедури були виконані належним чином. Перед отриманням фінансування проект пройшов повний аудит з боку ЄБРР. Так, за вимогою та розробкою ЄБРР Товариством було схвалено План дій, що об’єктивно та всебічно здатний реагувати на будь-які вимоги та сигнали осіб, небайдужих до екологічної безпеки цього проекту.

Не дивлячись на надзвичайну актуальність і стратегічну важливість проекту для Київського регіону в цілому, його реалізація наштовхнулась на неочікуваний та безпідставний супротив з боку організованої групи у кількості 15 осіб, очолюваної колишнім селищним головою Іванкова Василенком М.М., приватним підприємцем Денисенком О.П., та безробітним Грищенком С.В.

Через бездіяльність місцевих правоохоронних органів, зазначена група, упевнившись у свої вседозволеності і безкарності, вдається до використання протиправних, силових заходів, а саме - захопленню будівлі ТЕС шляхом самовільного проникнення на територію, використання загально небезпечних засобів – пляшок із запалювальною сумішшю.

Крім того, група вдається до публічних звернень до місцевої громади із закликами до сепаратизму, порушення територіальної цілісності, ініціюють самовільне перекриття автомобільної дороги міжобласного значення Димер-Іванків, блокування пішохідного переходу та вчинення інших протиправних дій.

Усі необхідні формальності щодо звернень до правоохоронних органів з боку Товариства виконані, кримінальне провадження порушено, але пред’явити підозру, а тим більше направити справу в суд місцева міліція та прокуратура не наважуються. Іншими словами, виходить, що три сотні працівників, підрядники ТЕС та їх родини, що загалом становлять тисячну спільноту місцевих мешканців, стали заручниками "місцевої специфіки" - законні способи захисту просто не працюють.

У зв’язку із зазначеним вище, просимо Вас, Петре Олексійовичу, надати відповідні доручення щодо проведення розслідування діяльності згаданої групи та повернення життя смт. Іванків у правове русло.  

Радикальні протести зазначених осіб фактично зводять нанівець як зусилля європейських політиків і фінансистів, так і суперечать стратегічним інтересам нашої країни. Наголошуємо, що на тлі розпочатої "газової" війни між Україною і РФ спроби протидії роботі ТЕС на відновлюваних джерелах енергії можуть завдати шкоди енергетичної безпеки всього Іванківського району. У разі можливої ​​дестабілізації енергетичної системи України, власна ТЕС проектною виробничою потужністю 144 ГВт електроенергії на рік, може стати для Іванкова "рятувальним кругом" і забезпечити район і світлом, і теплом.

З повагою,

Генеральний директор Бутенко В.М.

Реклама: