Німці взялися поліпшити розвиток і зайнятість Донеччини

П'ятниця, 5 березня 2010, 18:18

Німецьке бюро технічного співробітництва розпочинає реалізацію в Донецькій області проекту "Сприяння економічному розвитку і зайнятості".

Про це йшлося на зустрічі делегації Німецького техбюро з головою обласної ради Анатолієм Близнюком, повідомляє Агентство "Укрінформ".

Фонд "Ефективне управління" і Monitor Group, яку залучено фондом для реалізації проекту, спільно готують стратегію розвитку регіону.

Повідомляється, що в цій стратегії розробляються моделі кластерної організації економіки у різних напрямках промисловості й підготовки кадрів.

Реклама:

За іншими проектами реалізується програма розвитку місцевого самоврядування, на базі громад Новоазовського, Мар'їнського районів та інших.

"Наша мета - наблизити Донеччину до стандартів ЄС, і одним з механізмів цього є тісна співпраця з вами. Хотілося би тісно працювати в процесі реалізації нашого проекту зі співробітниками облдержадміністрації й облради", - сказав керівник проекту Антон Вірт.

Він розповів, що перша фаза проекту становитиме три роки, а зазвичай проекти організації розраховані на п'ять-шість років.

Вірт запевнив керівника облради в тому, що найближчим часом буде розроблено річний план роботи, а при потребі представники Німецького бюро готові провести навчання працівникам, які займаються економічними питаннями.

Проект Німецького бюро технічного співробітництва передбачає сприяння економічному розвитку і зайнятості.

Його метою проголошено поліпшення рамкових умов для ведення малого і середнього підприємництва в пілотних регіонах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: