Співпраця України з МВФ не позначиться на "Нафтогазі"

Четвер, 9 квітня 2009, 09:57

Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" напряму не залежить від співпраці України з МВФ.

Про це заявив заступник голови правління компанії Ігор Діденко в ефірі "5 каналу".

За його словами, на сьогодні НАК має збалансований фінансовий план на 2009 рік, де закладена підтримка бюджету компанії у розмірі 7,7 млрд. гривень для компенсації різниці цін між імпортованим газом і реалізацією для підприємств ТКЕ.

"Безпосередньо від співробітництва нашої держави з МФВ ми нічого не очікуємо, але опосередковано конструктив чи деструктив у переговорах з МВФ на нашій компанії може відобразитися", - сказав він.

Реклама:

Говорячи про фінансові показники компанії та реальність виконання фінансового плану у 2009 році, Діденко підкреслив, що у першому кварталі "ми вже відзначаємо, що ми пройшли з позитивним сальдо".

Заступник голови правління НАК "Нафтогаз" також підкреслив, що запланована корекція газових угод з Росією передбачає "косметичне врегулювання по контрактах, що дасть можливість гармонійно працювати".

"Ідеться про те, що на остаточні фінальні переговори в січні делегації приїхали кожен зі своїми документами. Високий темп переговорного процесу призвів до того, що немає 100% гармонії в текстах, що заважає фахівцям на щоденному рівні працювати правильно", - сказав він.

Діденко навів приклад, що, умовно, ціна газу "на сьогоднішній квартал" за версією "Газпрому" на 30 центів менше, ніж за версією розрахунків "Нафтогазу".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: