СВЯП-2 коштуватиме удвічі дорожче?

Середа, 8 квітня 2009, 17:14

Американський концерн Holtec Іnternational пропонує збільшити кошторисну вартість спорудження сховища відпрацьованого ядерного палива сухого типу на проммайданчику Чорнобильської АЕС (СВЯП-2) з 200 до 400 млн. євро.

Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Парашин, повідомляє агентство "УНІАН".

"Отримана тривожна інформація, що підрядчик знову під час проектування збільшує ціну об'єкта удвічі - з 200 до 400 млн. євро", - сказав він.

При цьому Парашин відзначив, що українська сторона не повинна погоджуватися на запропоноване збільшення вартості проекту.

Реклама:

"Це надзвичайно важливий момент, за яким Україна повинна зайняти жорстку позицію. Подальше підвищення цін не можливо", - сказав заступник секретаря РНБО.

Як відомо, 17 вересня 2007 року ДСП "Чорнобильська АЕС" та американський концерн Holteс International підписали контракт на будівництво сховища відпрацьованого ядерного палива на майданчику ЧАЕС.

Вартість контракту між становить 200 млн. євро. Реалізація проекту будівництва СВЯП-2 - 52 місяці.

СВЯП-2 буде побудовано як сховище сухого типу і призначене для зберігання відпрацьованих тепловиділяючих зборок і відпрацьованих додаткових поглиначів, які накопичилися під час роботи ЧАЕС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: