У Ющенка хочуть швидкої націоналізації ПІБу

Вівторок, 16 грудня 2008, 13:23
 

Швидка націоналізація "Прмінвестбанку" може призвести до повернення довіри інвесторів.

Про це йдеться в повідомленні представника прес-служби президента Романа Жуковського.

"Проблеми "Промінвестбанку" спровокували звернення вкладників до інших банків з вимогою дострокового повернення депозитів, а також тиск на валютообмінний курс", - наголосив він.

Вирішення проблеми з ПІБом було включено у якості попереднього заходу до програми з МВФ.

Реклама:

"Фактично, отримати кредит у 16,4 млрд. доларів ми змогли лише переконавши Фонд, що проблему вирішено - оголошено підписку на додаткову емісію акцій і є інвестор, який готовий купити ці акції. Однак, навіть після продовження строку цієї підписки, необхідних сум внесено не було", - йдеться в повідомленні.

В пресі з'явилися повідомлення про те, що власниками "Промінвестбанку" укладено угоду з російським "Внєшторгбанком" про внесення необхідного фінансування.

"Це - чергова спроба затягнути процес, оскільки єдиним суб'єктом, уповноваженим на сьогоднішній день укладати будь-які угоди від імені банку є тимчасовий адміністратор, призначений Національним банком", - зазначив Жукоаський.

Він додав, що Україна втратить більше довіри інвесторів, ніж у випадку якби цієї програми взагалі не було.

"Ми позбавимося додаткового ресурсу, який можна було б використати на рекапіталізацію банків, і це буде мати реальний вплив на стабільність банківського сектору у майбутньому", - запевнив він.

Жуковський запевнив, що єдиний вихід - швидко націоналізувати ПІБ, використовуючи механізм, передбачений президентським антикризовим законом.

"Для цього необхідно, щоб Кабінет Міністрів терміново прийняв рішення про входження держави у капітал цього банку, а Міністерство фінансів на підставі цього рішення придбало акції додаткової емісії", - підсуамував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!