"Газпром" продаватиме газ за $179,5 без посередників і залізе в Україну

Четвер, 13 березня 2008, 10:58

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері, повідомляє управління інформації ВАТ "Газпром".

Згідно з угодою, з березня до грудня 2008 р. в Україну буде поставлений газ центрально- і середньоазійського походження в обсязі не менше 49,8 млрд куб. м за ціною 179,5 дол. за 1 тис. куб. м. Покупцем газу на кордоні з Україною буде НАК "Нафтогаз України". При цьому постачання середньоазіатського газу в січні-лютому в обсязі 5,2 млрд куб. м будуть повністю оформлені і сплачені за контрактами RosUkrEnergo і "Укргаз-Енерго".

Додатково до обсягів центрально- і середньоазійського газу НАК "Нафтогаз України" оформить із RosUkrEnergo контракт купівлі-продажу російського газу, поставленого до України в січні-лютому 2008 р. за базовою ціною 315 дол. за 1 тис. куб. м, розрахунки за яким можуть бути здійснені шляхом повернення відповідних обсягів газу.

З 1 квітня 2008 р. дочірня або афілійована компанія ВАТ "Газпром" щорічно здійснюватиме прямі поставки газу промисловим споживачам України в обсязі не менше 7,5 млрд куб. м. Переговори щодо умов постачань газу до України в 2009 р. і в подальші роки продовжаться з урахуванням кон'юнктури закупівельної ціни центрально- і середньоазійського газу.

Реклама:

РБК-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!