Маск відкриє доступ до чат-бота Grok усім преміум-підписникам X

Середа, 27 березня 2024, 17:24 -
 
getty images

Мільярдер Ілон Маск оголосив, що чат-бот Grok, створений його стартапом штучного інтелекту xAI, буде доступний для всіх преміум-підписників платформи X (колишнього Twitter).

Про це пише Reuters.

Раніше чат-бот був доступний лише підписникам Premium+.

Оскільки все більше рекламодавців відмовляються від платформи мікроблогів, мільярдер наголосив на зменшенні залежності компанії від реклами і переключив свою увагу на більш привабливі плани підписки.

Реклама:

"Раніше цього місяця Маск заявив, що xAI відкриє Grok з відкритим вихідним кодом, після того, як він подав до суду на OpenAI за те, що компанія нібито відмовилася від своєї первісної місії на користь комерційної моделі", - пише агентство.

Згодом Маск опублікував відкритий код чат-бота Grok.

Цей крок надасть доступ до коду, що лежить в основі технології, і зблизить xAI з Meta і французькою Mistral, обидві з яких мають моделі ШІ з відкритим вихідним кодом, зазначає агентство Reuters. Google також випустила модель ШІ під назвою Gemma, яку сторонні розробники можуть доопрацювати відповідно до своїх потреб.

Реклама:

Нагадаємо: 

Ілон Маск подав до суду на OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана. Він звинувачує їх у порушенні засновницької угоди, оскільки компанія почала ставити прибуток вище за користь для людства.

Розробник ChatGPT OpenAI спростував заяви Ілона Маска про те, що стартап відмовився від своєї початкової місії з розробки штучного інтелекту на благо людства, а не заради прибутку.

Економічна правда

Реклама: