Через бойові дії знеструмлено високовольтну лінію у Запорізькій області

П'ятниця, 23 лютого 2024, 11:27 -

Внаслідок бойових дій знеструмлено високовольтну лінію 330 кВ у Запорізькій області, роботи з відновлення проведуть за безпечних умов. 

Про це повідомили у Міністерстві енергетики. 

Крім цього, на високовольтній лінії 330 кВ, яка живила Запорізьку атомну електростанцію, тривають ремонтні роботи. ЗАЕС залишається на одній лінії живлення.

Загалом в енергосистемі України вдень 22 лютого через надлишок виробітку електроенергії сонячними електростанціями виник профіцит. 

Реклама:

На запит НЕК "Укренерго" надлишки передавали до Польщі. Сумарна величина переданої електроенергії 1440 МВт*год, уточнили у Міненерго. 

Нагадаємо: 

20 лютого на Запорізькій АЕС було відключено одну з двох повітряних ліній електропередачі ПЛ-330 кВ "Феросплавна-1", що перебували в роботі.

Наразі в роботі залишається єдина зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська", яка з'єднує ЗАЕС з об'єднаною енергосистемою України і забезпечує живлення власних потреб станції.

Реклама:

"У разі відмови цієї лінії найбільша АЕС у Європі отримує черговий повний блекаут, що є важким порушенням умов безпечної експлуатації станції та загрожує розвитком аварії", – констатували в НАЕК "Енергоатом", нагадавши, що ЗАЕС уже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки.

Реклама: