Фінансова допомога Україні від Японії перевищила $4,5 мільярда – Шмигаль

П'ятниця, 2 лютого 2024, 20:50 -
 
getty images

Надана Японією фінансова допомога Україні перевищила 4,5 мільярда доларів - Японія посідає 4 місце серед партнерів України за розміром наданої бюджетної підтримки.

Про це під час засідання уряду заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Говорячи про підтримку наших партнерів, я хочу також подякувати Японії за майже 400 млн доларів, які надійшли в кінці минулого місяця до державного бюджету України.

Сьогодні фінансова допомога від Японії вже перевищила 4,5 млрд доларів. Японія тепер посідає 4-те місце серед наших партнерів за розміром наданої бюджетної підтримки", - заявив прем'єр.

Реклама:

За його словами, українська сторона бачить інтерес японського уряду та бізнесу до спільних проєктів у різних сферах, а також до України як до інвестиційного майданчика.

Шмигаль додав, що цього місяця українська урядова делегація відвідає Токіо, де відбудеться Японсько-українська конференція з відновлення і економічного зростання.

"Хочемо вийти на новий рівень співпраці, особливо в питанні інвестицій та спільних проєктів", - заявив він.

Реклама:

Нагадаємо:

До держбюджету України надійшло близько 390 млн доларів від Японії в рамках проєктів Світового банку, націлених на соціальний захист та відновлення сільського господарства.

Економічна правда

Реклама: