Богуслаєва доставили до ВАКС для розгляду справи про конфіскацію активів

П'ятниця, 2 лютого 2024, 12:16 -
 
getty images

У судовому засіданні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) у справах за позовами Міністерства юстиції про застосування санкції у вигляді стягнення активів в дохід держави вперше бере участь підсанкційний – експрезидент АТ "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєва.

Про це повідомила директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих у Facebook.

За словами Богатих, сам Богуслаєв доставлений з СІЗО. Натомість його адвокати завалили канцелярію клопотаннями, що на думку директорка департаменту санкційної політики Мін'юсту, є стандартним методом "процесуального хуліганства".

"Дуже позитивно оцінюємо присутність підсанкційного (а не лише адвокатів) в судовому засіданні та з радістю очікуватимемо інших у ВАКС. Сьогодні перше засідання", – додала Богатих 

Реклама:

Читайте також: Недоторканий "дід" та його дітище. Як Богуслаєв і "Мотор Січ" працювали на Росію

Нагадаємо:

Міністерство юстиції 22 січня подало до Вищого антикорупційного суду позов про стягнення в дохід держави майна та активів Вячеслава Богуслаєва та Петра Кононенка.

Реклама:

Мін’юст просить стягнути у вищевказаних осіб, пов’язаних сталими бізнес-зв’язками:

  • більше 30 одиниць нерухомого майна (житлових, нежитлових приміщень та земельних ділянок);
  • кошти;
  • корпоративні права більш аніж 10 юридичних осіб, серед яких 100% частки у статутних капіталах ТДВ СК "МОТОР-ГАРАНТ", ТОВ "Вінницький авіаційний завод", ТОВ "Вертольоти МСБ", їх частки в статутному капіталі ТОВ ФІРМА "ЖЕКОН";
  • майнові права, зокрема на торгівельні марки та патенти на промислові зразки;
  • вогнепальну зброю.

У жовтні 2023 року Cлужба безпеки України спільно з Офісом генерального прокурора завершили слідство та передали до суду обвинувальний акт щодо експрезидента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва та директора зовнішньоторговельного департаменту компанії Олега Дзюби. Обидва підозрюються в колабораційній діяльності.

23 жовтня 2022 року Служба безпеки України повідомила про затримання президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства: їм оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору. За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех".

Реклама: