Apple визнала, що штучно обмежує функціональність вебпрограм на iPhone в ЄС

П'ятниця, 16 лютого 2024, 19:42 -
 
getty images

Американська технологічна корпорація Apple Apple заявила, що відключає прогресивні вебзастосунки (PWA) в Європейському Союзі, оскільки цього вимагають нові правила, встановлені законом про цифрові ринки (DMA). 

Про це повідомляє TechCrunch.

Зазначається, що проблеми з відкриттям вебзастосунків користувачі помітили, встановивши бета-версію iOS 17.4.

У iOS 17.4 PWA, які зазвичай дозволяють вебзастосункам функціонувати та виглядати більше як рідні додатки iOS, більше не працювали. Розробники помітили, що ці вебзастосунки відкриваються як закладки, збережені на головному екрані.

Реклама:

За словами Apple, традиційно система iOS забезпечувала підтримку вебзастосунків Home Screen, будуючи безпосередньо WebKit (движок браузера Safari) і його архітектуру безпеки. Це дозволило вебзастосункам узгоджуватися з тими ж моделями безпеки та конфіденційності, що й в інших нативних додатках. 

Але з DMA Apple змушена дозволити альтернативні браузери. У ньому стверджується, що без ізоляції та дотримання правил, які застосовуються до вебзастосунків на основі WebKit, можуть бути встановлені шкідливі програми, які можуть робити такі дії, як зчитування даних з інших вебзастосунків або отримувати доступ до камери, мікрофона чи місцезнаходження користувача.

Організація Open Web Advocacy вважає, що рішення Apple є неправильним. Вона вказує на те, що Apple мала достатньо часу, щоб забезпечити справжню конкуренцію браузерів у всьому світі та виконати вимоги DMA. 

Реклама:

Нагадаємо:

Компанія Apple планує оскаржити рішення ЄС внести весь магазин застосунків App Store до нового списку цифрового антимонопольного законодавства.



Реклама: