Apple готує позов проти ЄС щодо закону про цифрові ринки

П'ятниця, 10 листопада 2023, 20:50

Компанія Apple планує оскаржити рішення ЄС внести весь магазин застосунків App Store до нового списку цифрового антимонопольного законодавства.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що наразі компанія не до кінця сформувала свою апеляцію щодо рішення Єврокомісії, однак може ці зробити  до 16 листопада, коли закінчується відповідний термін подачі.

Закон про цифрові ринки (DMA), який набув чинності для більшості компаній у травні, є жорстким законодавчим актом, спрямованим проти ринкового впливу провідних технологічних компаній і має на меті полегшити людям перехід між конкуруючими сервісами.

Реклама:

Пошук Google від Alphabet, Safari від Apple, маркетплейс Amazon, TikTok від Bytedance та Facebook від Meta є одними з сервісів, які підпадають під дію DMA.

Єврокомісія фактично вимагає від них взаємодіяти зі своїми програмами обміну повідомленнями з конкурентами і дозволити користувачам вирішувати, які програми попередньо встановлювати на своїх пристроях.

Додається, що навіть з урахуванням потенційної апеляції, Apple все одно буде зобов'язана дотримуватися нових правил з березня наступного року.

Реклама:

Нагадаємо:

Компанія Apple Inc заплатить 25 мільйонів доларів для врегулювання претензій Міністерства юстиції США про те, що компанія незаконно надала перевагу працівникам-іммігрантам перед громадянами США та власниками грін-карт на певних роботах. 

Реклама: