Заволодіння нафтопродуктами на мільярд: під варту взяли ексчиновника Горбунова

П'ятниця, 16 лютого 2024, 11:35 -

Одного зі співучасників схеми заволодіння арештованими нафтопродуктами на майже мільярд гривень залишили під вартою з альтернативою внесення застави у понад 9 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що 15 лютого слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, застосував запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 9 млн грн застави одному зі співвиконавців злочинної організації, а саме колишньому заступнику директора державного підприємства.

За даними джерел ЕП у правоохоронних органах, йдеться про Олександра Горбунова. Раніше ми писали, що Горбунов пов’язаний з бізнесменом Сергієм Тищенком, якого теж заарештували у справі.

Реклама:

"У разі внесення застави на підозрюваного будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки", - додали в САП.

Нагадуємо:

Зранку 12 лютого Служба безпеки та Національне антикорупційне бюро прийшли з обшуками до колишнього народного депутата Сергія Пашинського у справі про націоналізацію нафтопродуктів олігарха Курченка. 

Реклама:

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили, що спільно з СБУ викрили схему заволодіння нафтопродуктами, через які держава зазнала 967 мільйонів гривень збитків.

Про підозру, зокрема, повідомили колишньому народному депутату, т.в.о. глави Адміністрації президента у 2014 році Сергію Пашинському.

ВАКС обрав запобіжний захід бізнесмену Сергію Тищенку у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 363,36 млн грн застави. Його підозрюють у співорганізації разом з екснардепом Сергієм Пашинським заволодіння арештованими нафтопродуктами на майже 1 млрд грн.

Читайте також: Як заробити на вкраденому. Історія конфіскованих нафтопродуктів Курченка

Олександр Кацуба: Товариші з "Народного фронту" націоналізували бензин "Нафтогазу", а не Курченка

Історія нафтопродуктів Курченка. За що Пашинському загрожує до 12 років?

Реклама: