Meta видалила акаунт верховного лідера Ірану з Facebook та Instagram

Субота, 10 лютого 2024, 11:38 -
 
Getty images

Компанія Meta, яка володіє Facebook та Instagram нещодавно видалила акаунт верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї "за неодноразове порушення нашої політики щодо небезпечних організацій і приватних осіб".

Про це повідомляє Associated Press.

Rонкретно в компанії Meta не пояснили що стало причиною видалення, але в Associated Press зазначають, що з великою долею ймовірності це повʼязано з підтримкою Іраном ХАМАСу.

"Ми не дозволяємо організаціям або особам, які проголошують насильницьку місію або займаються насильством, бути присутніми на наших платформах", - йдеться в політиці компанії. Це стосується і тих, кого уряд США визнав терористами, наприклад ХАМАС.

Реклама:

Хаменеї та акаунти, пов'язані з верховним лідером Ірану, вихваляли напад ХАМАС на Ізраїль. Одразу після нападу, Хаменеї у своїй промові підтримав ХАМАС, заявивши: "Ми цілуємо руки тим, хто спланував напад на сіоністський режим".

Хаменеї перебуває під санкціями Ірану з 2019 року. 

Після їх запровадження, а також після чисельних прикладів звірських вбивств в Ірані, наприклад страти Махси Аміні у 2022 році, підсилювали тиск щодо видалення акаунту аятоли.

Реклама:

У самому Ірані Facebook заборонений із 2009 року. У 2022 році, після смерті Махси Аміні, уряд Ірану почав блокувати Instagram та WhatsApp.

Хаменеї все ще має акаунт у X (Twitter), там у нього понад 1 млн підписників.

Деякі громадські діячі вважають, що Алі Хаменеї використовував соціальні мережі для підбурення до насильницьких дій.

Нагадаємо:

6 лютого повідомляли, що компанія Meta Platforms, якій належать соціальні мережі Facebook та Instagram маркуватиме зображення, що були згенеровані ШІ інших компаній.

Реклама: