Виробник чипів Broadcom готується закрити угоду з купівлі VMware за понад $60 мільярдів

Вівторок, 21 листопада 2023, 20:35 -
 
reuters

Американська компанія з розробки напівпровідникової продукції Broadcom планує закрити угоду з поглинання виробника програмного забезпечення VMware Inc вартістю 69 млрд дол у середу 22 листпада.

Про це пише Reuters.

Таким чином, Broadcom закриє одну з найбільших угод з поглинання в технологічній індустрії, яка була під пильною увагою регуляторів у всьому світі.

Виробник мікросхем отримав всі регуляторні дозволи на покупку після того, як Китай схвалив придбання з додатковими обмежувальними умовами 21 листопада.

Реклама:

Серверне програмне забезпечення VMWare має працювати з місцевим обладнанням, і угода не повинна обмежувати клієнтів у придбанні та використанні апаратних продуктів Broadcom, таких як адаптери для зберігання даних, йдеться в заяві китайського регулятора.

Деякі інвестори компаній побоювалися щодо результату угоди після того, як минулого місяця з'явилися повідомлення про те, що зростання напруженості у відносинах між Китаєм та США може призвести до того, що китайський регулятор зірве угоду.

Напруженість у відносинах між Пекіном і Вашингтоном зросла після того, як адміністрація Байдена в жовтні ввела більш жорсткий контроль за експортом висококласних чипів до Китаю.

Реклама:

Нагадаємо:

Американська компанія з розробки напівпровідникової продукції Broadcom Inc. та виробник програмного забезпечення VMware Inc. заявили, що їх злиття вартістю 61 мільярд доларів буде завершено до дедлайну, який спливає 26 листопада.

Угода між Broadcom та VMware на 61 млрд дол стане третьої найбільшою в історії після поглинань Dell/EMC (67 млрд дол) та Microsoft/Activision Blizzard (69 млрд дол).

Економічна правда

Реклама: