АМКУ розірвав угоду з Білоруссю про антимонопольне співробітництво

Вівторок, 21 листопада 2023, 18:24 -
 
фото: АМКУ

Антимонопольного комітету України припинив дію угоди про співробітництво із Міністерством підприємництва та інвестицій Республіки Білорусь у сфері захисту та розвитку економічної конкуренції.

Про це повідомляє пресслужба АМКУ.

Зазначається, що на засіданні АМКУ 21 листопада було прийнято проєкт розпорядження "Про припинення дії міжнародних договорів України міжвідомчого характеру з Республікою Білорусь".

"Йдеться про припинення дії Угоди про співробітництво між Міністерством підприємництва та інвестицій Республіки Бєларусь та Антимонопольним комітетом України, учиненої в м. Москва 18 лютого 1997 року", – пояснюють в АМКУ.

Реклама:

Згідно з цим документом, співробітництво між сторонами здійснювалось за кількома напрямами, а саме вдосконалення політики у сфері захисту та розвитку економічної конкуренції та вживання практичних заходів з питань антимонопольного регулювання та розвитку конкурентного середовища. 

Додається, що цим рішенням також припинено дію протоколу від 20 грудня 2017 року між АМКУ та Міністерством антимонопольного регулювання і торгівлі Республіки Білорусь, що засвідчував правонаступництво останнього  за цією Угодою.

Нагадаємо:

Реклама:

Президент Володимир Зеленський звільнив Анжеліку Коноплянко з посади заступника голови Антимонопольного комітету України.

Реклама: