Chevron веде переговори про 15-річні контракти на поставки СПГ до Європи

Четвер, 2 листопада 2023, 19:37 -
 
reuters

Найбільша інтегрована енергетична компанія США Chevron веде переговори про укладення контрактів на постачання скрапленого природного газу (СПГ) в Європу терміном до 15 років.

Про це пише Reuters з посиланням на керівника американської нафтогазової компанії.

За його словами, покупці очікують, що регіон буде покладатися на імпорт довше, ніж вважалося раніше.

"Нова готовність покупців погоджуватися на довгострокові угоди про постачання з'явилася після того, як кілька європейських урядів згорнули деякі "зелені" політики, посилаючись на більш високі витрати і економічні проблеми.

Реклама:

Європейський імпорт СПГ різко зріс після того, як Росія припинила експорт трубопровідного газу після вторгнення РФ в Україну минулого року. Спочатку покупці шукали короткострокові поставки СПГ терміном до 5 років через невизначеність на ринку та прагнення країн зменшити свою залежність від викопних видів палива.

Але ситуація змінилася, оскільки зросла увага до забезпечення надійності поставок енергоносіїв", - заявив керівник відділу трейдингу, судноплавства та трубопровідних операцій Chevron Колін Парфітт.

"За останні 18 місяців відбулася еволюція від короткострокових і спотових угод на постачання до більш довгострокових зобов'язань", - додав він.

Реклама:

"Після російсько-української війни першими думками, які ми отримували з Європи, були "нам потрібен СПГ лише на короткий період часу через енергетичний перехід". За останній рік я побачив, що тривалість контрактів, які клієнти готові підписувати, збільшилася", - додав Парфітт.

"Європейські клієнти хочуть укладати середньострокові угоди терміном до 15 років, і ми працюємо над деякими комерційними угодами", - резюмував він.

Минулого місяця Shell і TotalEnergies домовилися про дві окремі 27-річні угоди про постачання СПГ в Європу з Катаром, одним з найбільших світових виробників.

Chevron постачатиме більшу частину СПГ зі Сполучених Штатів, які стали великим експортером СПГ після сланцевого буму останніх років.

Економічна правда

Реклама: