SpaceX вдруге запустила Starship, однак сигнал від корабля зник через 15 хв

Субота, 18 листопада 2023, 15:54 -

Компанія SpaceX друге запустила систему Starship з космодрому в Техасі, однак одразу після стадії відокремлення прискорювач вибухнув, а сигнал від самого корабля зник. 

Про це повідомляє SpaceX. 

Запуск Starship є другою спробою компанії Ілона Маска здійснити вдалий пробний старт своєї ракети. Раніше цього року під час першого запуску система, яка складається з ракети-носія Super Heavy та самого корабля Starship, вибухнула через кілька хвилин після старту.

На цей раз старт і перші хвилини польоту пройшли набагато успішніше, оскільки корабель змін успішно відстикуватись від ракети-носія Super Heavy. Проте образу після відокремлення прискорювач вибухнув. 

Реклама:

У SpaceX повідомили, що втратили свій космічний корабель Starship, що призвело до завершення другого великого випробувального польоту системи. 

Реклама:

Також читайте: Starship вибухнула, але це ще не кінець: як ракета Маска може змінити опанування космосу

Нагадаємо: 

20 квітня, компанія SpaceX здійснила пробний запуск своєї ракети Starship, який закінчився вибухом через кілька хвилин після старту. Попри успішний старт Starship таки не змогла відстикуватись від ракети-носія Super Heavy, втратила орієнтацію і була дистанційно підірвана у повітрі. 

У SpaceX зазначили, що все одно вважають запуск успішним, оскільки перший політ мав на меті зібрати дані для майбутніх випробувань.

Економічна правда.

Реклама: