У "Держоператорі тилу" розповіли, що закуповуватимуть для Сил оборони одним з перших

П'ятниця, 10 листопада 2023, 17:02 -

Однією з перших закупівель нового закупівельного агентства Міноборони - ДП "Державний оператор тилу" - будуть турнікети.

Про це розповів гендиректор підприємства Арсен Жумаділов в ефірі Radio NV.

"Сподіваюся, це буде одна з перших наших закупівель, про яку ми скажемо, що нарешті, по-перше, вони закуплені, а по-друге, закуплені саме якісні", – сказав Жумаділов.

Наразі підприємство спільно з міноборони та МОЗ визначають критерії якості турнікетів.

Реклама:

За словами керівника "Держоператора типу", інші складові аптечок не є такими проблематичними. 

"Бо там ось цей режим управління якістю є набагато більш адекватним, якщо ми говоримо, наприклад, про гемостатики або оклюзійні наліпки. Тобто там ця проблема не є такою гострою, і якісний медичний виріб закупити можна", – пояснив він. 

Жумаділов сказав, що в питанні турнікетів на одні лише відгуки з фронту не доводиться покладатися. Іноді один і той самий виріб спочатку отримує дуже позитивні оцінки, але через деякий час від того самого підроділу надходять негативні оцінки. Йдеться саме про враження, а не об'єктивне протоколювання випробувань, які відбуваються на належно підготовленому обладнанні. 

Реклама:

"Ми маємо прийти до другого, а не лише орієнтуватись на те, що комусь сподобалися одні турнікети, інші кажуть, що ні, ці не годяться. Бо в цих історіях тоді ми знову приходимо до ситуації, коли закупівля унеможливлена. Бо ти не можеш ґрунтуватись і спиратись у своїх рішеннях щодо використання бюджетних коштів лише на думку", – сказав він.

Також Жумаділов зазначив, що не виключено, що у перспективі ДП буде закуповувати аптечки як цілісний вибір, а не окремі компоненти.

Реклама: