Депутати "Слуг" та "ЄС" зробили невдалу спробу заблокувати закон про військовий ПДФО

П'ятниця, 10 листопада 2023, 13:32 -

Низка позафракційних народних депутатів, а також члени фракцій "Слуга народу" та "Європейська солідарність" спробували заблокувати закон № 10037 про перенаправлення "військового" ПДФО з місцевих до державного бюджету.

Згідно з даними на сайті Верховної Ради, з 8 листопада, коли закон було ухвалено, депутати зареєстрували кілька проєктів постанов про скасування рішення ВР щодо його ухвалення.

Спроба виявилася невдалою. 10 листопада усі зареєстровані постанови було відхилено після голосування на пленарному засіданні Ради. Про це повідомив перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

"Відхилили всі Постанови про скасування рішення щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України. Щоразу наголошуємо — оборона наш пріоритет", - зазначив він.

Реклама:

Нагадуємо:

Закон про перенаправлення ПДФО військових до держбюджету ухвалили 253 голосами 8 листопада.

Завдяки цьому законопроєкту у 2024 році спрямуються додатково 96 млрд грн для закупівель дронів та налагодження власного виробництва зброї й техніки.

Реклама:

З 1 січня 2024 року і до 31 грудня року, в якому припинено/скасовано воєнний стан, надходження від "військового" ПДФО розподіляються за принципом:

  • 45% для закупівель спецтехніки та дронів,
  • 45% на розгортання виробництва озброєння,
  • 10% — автоматичний розподіл між військовими частинами відповідно до сплаченого ПДФО.

Згідно з регламентом ВР, спікер парламенту не може підписати закон і передати його на підпис президенту, якщо зареєстровано проєкти, якими депутати просять відкликати ухвалений законодавчий акт.

Реклама: