Азербайджан передасть Україні ще одну партію обладнання для відновлення електромереж

Понеділок, 9 жовтня 2023, 20:40 -

Азербайджан надасть Україні обладнання для відновлення розподільних мереж.

Про це повідомляє Міненерго за підсумками зустрічі міністра енергетики України Германа Галущенка та надзвичайного і повноважного посла Азербайджану Україні Сеймура Мардалієва.

"Ми дуже цінуємо нашу співпрацю з Азербайджаном в енергетичному секторі, і ми дуже сподіваємося, що це співробітництво буде посилюватися", - заявив Галущенко.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення РФ Україна отримала з Азербайджану 10 вантажів гуманітарної допомоги для енергосектору, у складі якої 50 резервних електростанцій і 45 силових трансформаторів.

Реклама:

До кінця 2023 року очікується також надходження наступної великої партії нового обладнання для відновлення розподільних мереж.

"Окрему увагу сторони приділили співробітництву в нафтогазовій галузі, зокрема питанням зберігання і транзиту ресурсів", - йдеться у повідомленні.

За словами Галущенка, інтенсифікація співпраці України і Азербайджану у цій сфері не тільки дозволить окремим державам позбутися залежності від російських енергоносіїв, але й посилить енергетичну безпеку всього регіону.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: