Ізраїль наказав компанії Chevron закрити ключове газове родовище з міркувань безпеки

Понеділок, 9 жовтня 2023, 20:15 -
 
Bloomberg

Ізраїль наказав закрити ключове газове родовище "Тамар" у східному Середземномор'ї, яким керує компанія Chevron, із міркувань безпеки після нападу бойовиків ХАМАС на країну

Про це пише Bloomberg.

"У зв'язку з ситуацією, що склалася, служба безпеки розпорядилася тимчасово припинити постачання природного газу з родовища Тамар", - йдеться в заяві міністерства енергетики країни.

"Відкриття газових родовищ в Ізраїлі за останні два десятиліття змінили економіку країни, і закриття родовища, розташованого приблизно в 50 милях на захід від Хайфи, ставить під загрозу плани Ізраїлю стати головним регіональним постачальником.

Реклама:

У серпні Ізраїль заявив, що буде експортувати більше газу до Єгипту з цього проєкту на тлі зміцнення зв'язків зі своїм сусідом", - пише агентство.

Частина поставок до Єгипту йде до Європи, де покупці все більше покладаються на альтернативи російським трубопровідним поставкам. У короткостроковій перспективі зупинка родовища може призвести до зниження обсягів подальших поставок або навіть затримок. Ціни на газ в Європі зросли на 14%.

"Chevron вивчає можливості розширення видобутку в Ізраїлі та постачання палива на сусідні ринки або перетворення його на СПГ для Європи, включаючи можливість будівництва плавучого заводу.

Реклама:

Несподівані суботні атаки ХАМАСу - і подальша відповідь Ізраїлю - ставлять питання про майбутню безпеку регіону", - додає Bloomberg.

"Нашим головним пріоритетом є безпека нашого персоналу, громад, в яких ми працюємо, навколишнього середовища і наших об'єктів", - йдеться у заяві компанії Chevron. Компанія продовжує постачати газ клієнтам в Ізраїлі та регіоні з іншого великого проєкту під назвою "Левіафан".

Газ на родовищі "Тамар" видобувається з шести свердловин, видобуток з кожної становить приблизно від 7,1 до 8,5 мільйонів кубометрів на добу.

Економічна правда

Реклама: