У !FEST розповіли деталі обшуків БЕБ: що вилучило відомство

Середа, 18 жовтня 2023, 15:53 -

У холдингу !FESTrepublic заявили, що співробітники Бюро економічної безпеки під час  обшуків 17 жовтня паралізували роботу компанії та відповіли на звинувачення Бюро у несплаті податків.

Про це йдеться у заяві компанії.

"17 жовтня близько 14 години люди в камуфляжі з повним бойовим вирядом та штурмовими автоматами разом із купою молодиків (переважно в шкірянках та сумочками через плече) оточили периметр території !FESTrepublic, увірвались в центральний офіс, заблокували всі виїзди/виходи та паралізували роботу компанії. Виявилось так виглядав обшук, який проводить Бюро Економічної Безпеки України", - йдеться в повідомленні.

У компанії додали, що після публічного розголосу факту обшуків у приміщеннях  !FESTrepublic, що "не було за планом БЕБ", пресслужба силового відомства заявила про викриття схеми по ухиленні від сплати податків у великих розмірах.

Реклама:

"Раптом без жодної попередньої комунікації, розмов, чи рішень суду – просто забігає купа людей зі зброєю, конфіскують документи і ствердно заявляють, що наші підприємства порушують закон… Хоча після їхньої заяви, обшук лише почався і ще тривав після цього понад 10 годин, а загалом – більше 16 годин. Тобто з 14 години 17 жовтня і до 6:20 ранку 18 жовтня", - пише пресслужба компанії.

У заяві холдингу йдеться, що як з’ясувалось пізніше, справа відкрита уже декілька місяців і вони проводили слідчі дії в наших закладах та офісі уже давно, зокрема, співробітники БЕБ харчувались у їдальні офісу компанії та "жили в нашому готелі з тими всіма автоматами". 

Загалом ця вся операція коштувала державі не один дрон. І це все заради того, аби викрити схему, яку вони вважають незаконною, проте за якою працює вся ресторанна галузь країни? Більше того, мабуть не лише ресторанна, а й ІТ галузь і безліч інших. Іншими словами – великий сектор економіки", - додали в !FEST.

Реклама:

У компанії підкреслили, що чекають спрощену систему оподаткування, коли працівники самі платитимуть за себе податки з зарплати

"Ми працювали і будемо працювати в рамках чинного законодавства, як би хто його не трактував. Ми ще раніше прийняли позицію про децентралізацію – в нас багато партнерів, частина брендів функціонує як франшиза, тобто і по Україні, і за кордоном, – і так, частина ресторанів веде свою господарську діяльність як ФОПи", - зазначили в холдингу.

Водночас у Бюро економічної безпеки заявили, що перед початком слідчих дій надали представникам компанії ухвалу про проведення обшуку та розʼяснили процедуру його проведення, та підтвердили тривалість обшуку протягом 16 годин.

"Впродовж цього часу 25 детективів та 6 співробітників для оперативної підтримки відпрацювали понад 2000 кв м території, на якій розташований офіс, та саму будівлю, що має 5 поверхів та 7 окремих виходів", - зазначили в відомстві.

За результатами обшуку детективи виявили та вилучили:

  • 415 банківських карток, які належать співробітникам та найманим працівникам групи компаній;
  • реєстри для поповнення банківських рахунків, документи щодо нарахування та виплати заробітної плати найманим працівникам;
  • готівку на суму близько 8 млн грн у гривневому еквіваленті.
 
беб
 
беб

Нагадуємо:

17 жовтня стало відомо, що Бюро економічної безпеки проводило обшуки в приміщеннях ресторанного холдингу !FEST, ймовірно йдеться про приміщення нічного клубу FESTrepublic.

Цього ж дня у БЕБ заявили, що детективи Бюро викрили схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах холдингом у Львові, до якого входять 60 ресторанів та торгових точок.

Реклама: