Окупанти поширюють фейк про продаж на аукціоні квартири Олени Зеленської в Криму

Четвер, 12 жовтня 2023, 12:30 -

Російські ЗМІ поширюють інформацію про те, що в окупованому Криму, в Ялті, виставили на аукціон квартиру дружини президента України Олени Зеленської. 

Про це, зокрема, пише газета "КоммерсантЪ".

Повідомляється, що лот нібито з'явився на сайті "ГІС Торги".

Квартира розташована в Лівадії на вулиці Батурина, її площа становить 119,5 кв. м. Крок аукціону визначили в 1,23 млн руб. 

Реклама:

При цьому звертає увагу, що жодне з подібних повідомлень не містить посилання на зазначений лот. А на самому "ГІС Торги" вказується, що подібний об'єкт у системі не знайдено.

 
 

Проте повідомлення в російських ЗМІ рясніють подробицями прийдешніх торгів.

Повідомляється, що раніше "націоналізовану" квартиру оцінили в 24,6 млн рублів (близько 230 тисяч євро).

Реклама:

Крок аукціону при торгах за житлоплощу 119,5 кв. метрів становить 1,2 млн рублів. 

Заявки приймають до 26 жовтня. Для цього учасники аукціону мають внести завдаток у розмірі 50% від початкової ціни. Торги відбудуться 30 жовтня.

Нагадуємо:

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що представники окупаційної влади Криму минулої осені націоналізували квартиру Олени Зеленської, а також ще кілька сотень підприємств і об'єктів нерухомості, що "належать громадянам недружніх країн".

Рішення продати квартиру Олени Зеленської на торгах російська влада нібито ухвалила у вересні нинішнього року. 

Також окупанти мають намір продати об'єкти санаторно-курортної галузі, торговельні та комерційні приміщення, зокрема нерухоме майно компанії "Новацентр", яке належить депутату Верховної ради Олександру Герезі. Їхню вартість окупанти оцінюють приблизно в 350,6 млн руб.

Реклама: