"Укрзалізниця" провела тестовий інтермодальний рейс Київ – Будапешт

Середа, 11 жовтня 2023, 19:39 -

АТ "Укрзалізниця" спільно з австрійськими та німецькими партнерами провела тестовий інтермодальний рейс з перевезення автомобільних напівпричепів за маршрутом Київ — Будапешт.

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

Зазначається, що "Укрзалізниця", австрійська залізнична компанія Rail Cargo Austria та німецький вагонний оператор VTG у рамках дії меморандуму між компаніями, підписаного у вересні 2023 року, успішно провели тестовий інтермодальний рейс із перевезення напівпричепів за маршрутом Київ - Будапешт. 

Так, пілотне контрейлерне відправлення завантажених автомобільних напівпричепів зі станції Київ-Ліски. Навантаження та всі необхідні операції здійснено на Київському та Чопському контейнерних терміналах. 

Реклама:

Перевезення було виконано в контрейлерних платформах "Укрзалізниця" з перевантаженням по станції Чоп у контрейлерну платформу стандарту євроколії, надану німецьким оператором VTG. Тяговий рухомий склад після перевантаження було надано Rail Cargo Austria.

За словами директора з комерційної роботи та логістики УЗ Тимофія Мураховського, контрейлерна технологія дозволить розширити коло клієнтів залізниці та переключити вантаж з автомобільного транспорту на залізничний.

Додаються, що наступного тижня у рамках співпраці з Литовською залізницею (LTG) планується тестове перевезення по маршруту Каунас — Київ — Каунас.

Реклама:

Нагадаємо: 

Приватна компанія переказала "Укрзалізниці" 20 млн грн як частину збитків, заподіяних нею упродовж 2016-2020 років - йдеться про махінації із закупівлями газу для "Укрзалізниці", які у червні цього року викрили НАБУ і САП.

Реклама: