Ірландія підтримає Маріуполь у відбудові після деокупації

Субота, 2 вересня 2023, 13:50 -

Ірландія підтримає маріупольські родини в евакуації та ділитиметься досвідом й експертизою з розробки нової економічної моделі міста у майбутній відбудові.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада. 

Під час зустрічі міського голови Маріуполя Вадима Бойченка з послом Ірландії в Україні Тересою Ґілі сторони обговорили співпрацю, направлену на підтримку маріупольських родин в евакуації та майбутню відбудову міста "Mariupol Reborn".

За словами міського голови, Ірландія готова підтримати маріупольських переселенців, а також приєднатись до  програм підтримки маріупольських школярів.

Реклама:

Крім того, Ірландія запропонувала свою допомогу у відновленні економіки Маріуполя після деокупації. Країна має досвід трансформації економіки та створення нових галузей промисловості, який може бути корисним для Маріуполя.

Пані Посол також зазначила, що Ірландія і на далі буде підтримувати український народ у своїй боротьбі за незалежність та свободу.

"Проект Маріуполь Реборн реалізовує Маріупольська міська рада за інвестиційної підтримки SCM Ріната Ахметова та міжнародних донорів", –йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Нагадаємо:

Після окупації Маріуполя російська "влада" почала зносити постраждалі від обстрілів будинки та будувати нові - уже в травні 2022 року почали з'являтися перші оголошення росіян про купівлю квартир і будинків в окупованому місті.

Реклама: