Чиновника Міноборони Нідерландів заарештували за обхід санкцій проти Росії

Понеділок, 18 вересня 2023, 12:33 -

Служба фіскальної інформації та розслідувань Нідерландів (FIOD) заарештувала чиновника Міністерства оборони, якого звинувачують в експортуванні авіаційних деталей до РФ через треті країни попри санкції ЄС проти Росії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Euractiv.

48-річного чоловіка з міста Арнема заарештували наприкінці серпня. Його 53-річний спільник, який надав слідству необхідну інформацію, щоб вийти на слід чиновника Міноборони, був взятий під варту за день до цього.

"Слідча інформація привела 30 серпня до обшуку за місцем проживання та арешту 48-річного чоловіка з Арнема. Його також підозрюють в обході санкційного законодавства через свої компанії… шляхом експорту авіаційних деталей до Росії", – заявили у FIOD.

Реклама:

"За місцем його проживання вилучено документи, цифрові носії інформації та боєприпаси. Чоловік працює в Міністерстві оборони", – додали у відомстві.

Обидвох чоловіків звинувачують в експорті запчастин до Росії через треті країни після початку повномасштабної війни в Україні та запровадження санкцій ЄС у лютому минулого року.

Ця новина з'явилася через тиждень після того, як латвійський сайт розслідувань iStories опублікував матеріал про те, як західні компанії реекспортують запасні частини для літаків до Росії через треті країни, в тому числі через литовські компанії.

Реклама:

Після тижнів переговорів країни-члени ЄС у червні погодили новий пакет санкцій проти Росії, спрямований на ухилення від санкцій з боку компаній з ЄС через треті країни.

Як повідомляли, з початку повномасштабної війни Служба державних доходів Латвії порушила понад 200 кримінальних справ за фактами порушення санкцій, але поки не змогла покарати жодного експортера.

Європейська правда

Реклама: