У Сенаті США вимагають розслідування щодо зриву Маском атаки дронів на російський флот

Вівторок, 12 вересня 2023, 10:20 -
 
getty images

Сенатор Елізабет Уоррен вимагає провести розслідування щодо компанії SpaceX після того, як Ілон Маск визнав, що заблокував Україні роботу Starlink для атаки на російські військові кораблі біля берегів Криму.

Про це пише Bloomberg.

За словами, Уоррен Конгрес повинен розслідувати, що тут сталося, і чи має влада США адекватні інструменти, щоб переконатися, що зовнішня політика проводиться урядом, а не одним мільярдером. 

Видання зазначає що Маск, як генеральний директор SpaceX, буде серед керівників технологічної галузі, які візьмуть участь у закритому саміті з сенаторами в Капітолії.

Реклама:

Уоррен, член Комітету з питань збройних сил, сказала, що вона також хоче, щоб Міністерство оборони вивчило свої контрактні відносини з компанією.

"Голова Комітету з питань збройних сил Джек Рід, демократ з Род-Айленду, також заявив, що він стурбований цим питанням, враховуючи, що уряди традиційно контролювали супутники, а президенти вирішували, що з ними робити", йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо:

Реклама:

Раніше телеканал CNN, який отримав у своє розпорядження уривок біографії Маска, написаної американським журналістом і письменником Волтером Айзексоном, повідомив, що у 2022 році Маск нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати напад України на російський військово-морський флот у Севастополі.

Ілон Маск відреагував на інформацію про те, що він нібито таємно наказав відключити зв'язок Starlink поблизу узбережжя Криму, щоб зірвати атаку України на російський військово-морський флот у Севастополі. Мільярдер заявив, що не вимикав супутникового зв'язку Starlink для дронів, а відмовився його там вмикати на запит України.

Також Ілон Маск передав своєму біографу приватні повідомлення від віцепрем’єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова без запиту на дозвіл.

Пізніше Михайло Федоров дав згоду на публікацію його листування з Маском у біографії бізнесмена.

"Я офіційно даю дозвіл на публікацію своєї історії текстових повідомлень з Ілоном Маском у новій книзі про нього. Чесно кажучи, я з нетерпінням чекаю на книгу", - написав він у своєму Х (Twitter).

Реклама: