TSMC побудує в Німеччині завод з виробництва мікросхем вартістю 10 мільярдів євро

Середа, 9 серпня 2023, 12:53 -

Найбільший у світі виробник напівпровідників - тайванська компанія TSMC - у партнерстві з Bosch і виробниками мікросхем Infineon і NXP побудує у Дрездені завод із виробництва мікросхем вартістю 10 млрд євро.

Про це пише Financial Times.

TSMC почне будівництво заводу в Німеччині вартістю 10 млрд євро разом із трьома союзниками, оскільки компанія прагне до глобальної диверсифікації у відповідь на занепокоєння клієнтів через геополітичну напруженість.

Рада директорів TSMC схвалила інвестиції в акціонерний капітал в розмірі до 3,5 млрд євро в компанію European Semiconductor Manufacturing Company GmbH.

Реклама:

Уряд Німеччини запропонував TSMC половину від загальної суми - 5 млрд євро - у вигляді субсидій для підтримки проєкту. 

Будівництво має розпочатися 2024 року і завершитися у 2027-му. 

70% у спільному підприємстві належатиме TSMC, іншим компаніям - по 10%. Цей проєкт є частиною масштабної програми уряду Німеччини з розвитку напівпровідникової галузі та залучення іноземних компаній до створення виробничих підприємств на території Німеччини.

Реклама:

У червні канцлер Німеччини Олаф Шольц і генеральний директор корпорації Intel Пет Гелсінгер підписали угоду про те, що компанія збільшить свої інвестиції в будівництво заводів із виробництва чипів у Магдебурзі, а німецька влада розширить підтримку цього проєкту.

Сторони домовилися, що Німеччина виділить компанії субсидію в розмірі 10 млрд євро. Intel раніше повідомляла, що має намір витратити на будівництво заводу в Магдебурзі 17 млрд євро. Тепер компанія має намір побудувати два заводи та оцінює інвестиції в 30 млрд євро. Перший завод мають запустити за чотири-п'ять років.

Читайте також: Батько чипів: як засновник TSMC вивів Тайвань на технологічну мапу світу

Економічна правда

Реклама: