Через негоду знеструмлені 140 населених пунктів у 4 областях – Міненерго

Вівторок, 8 серпня 2023, 11:40 -

Унаслідок грозового шторму торму знеструмлено 140 населених пунктів у Волинській, Київській, Сумській, Чернігівській областях.

Про це заявили в Міненерго.

Підкреслюється, що найбільше постраждали Сумщина, де залишаються без світла 63 населених пункти, і Чернігівщина (60 населених пунктів).

"Загалом за добу енергетики заживили понад 61 тисячу споживачів. Більшість із них - це абоненти у Тернопільській, Хмельницькій, Сумській та Рівненській областях, які були знеструмлені через негоду", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

"У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної. За добу виробництво електроенергії гідроелектростанціями перевищило планові показники на 47%", - додали у міністерстві.

При цьому триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з РФ областей. Через обстріли на Донеччині знеструмлено 7 населених пунктів. Також без світла залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Реклама:

Щодо наслідків підриву дабми Каховської ГЕС - у Херсоні енергетики, попри обстріли, заживили понад 100 споживачів, які були відключені через підтоплення. У місті залишаються без світла 11,3 тисячі споживачів.

Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС - наразі він становить 16,22 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Економічна правда

Реклама: