Міноборони ймовірно очолить глава Фонду держмайна Умеров - депутат

Четвер, 31 серпня 2023, 08:35 -

Міністр оборони Олексій Резніков ймовірно буде призначений послом у Великобританію, а Міноборони очолить глава Фонду держмайна Рустем Умеров.

Про це повідомляє перший заступник Голови Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

"На місце Міністра оборони буде подано нашого ексколегу по фракції, а зараз голову Фонду держмайна Рустема Умєрова. Нещодавно у нього рік на посаді був. І прошу відмітити, рік без жодного скандалу і з рекордним результатом ФДМУ", - зазначив Железняк.

Ротація в Міноборони, за інформацією депутата, відбудеться наступного тижня.

Реклама:

"По датах: це наступний тиждень, тобто перший тиждень вересня", - повідомив він.

Щодо чинного міністра оборони Олексія Резнікова, він, як стверджує Железняк, буде призначений послом, хоча це відбудеться не одразу після звільнення з Міноборони.

"За моєю інформацією, Резніков залишить пост Міністра оборони і згодом поїде послом у Великобританію 🇬🇧. Якщо не буде ще гучних скандалів до цього часу. Чутки про те, що там щось не так з агреманом, не підтверджено", - зазначив депутат.

Реклама:

За словами Железняка, 30 серпня зранку про таку ротацію попередили посольства.

"Щонайменше деякі", - сказав він.

Железняк також додав, що Резніков знав про свою відставку вже тоді, коли пропонував парі журналістам.

"Про скору ротацію і відставку пан Міністр знав до своєї відомої пропозиції щодо парі. Тому не дуже спортивно вийшло", - прокоментував Железняк.

Хто очолить Фонд держмайна замість Умерова, за словами депутата, поки не вирішено.

"Враховуючи, скільки активів туди передали й повноважень, то сподіваюсь, це не буде знов "вічний в.о.", - припустив він.

Нагадуємо:

Наприкінці серпня міністр оборони Олексій Резніков у відповідь на розслідування "Української правди" щодо причетності племінника нардепа від "Слуги народу" під час скандальної закупівлі літніх курток для ЗСУ готовий піти у відставку, якщо не доведе, що куртки дійсно були зимові.

Резніков запропонував парі журналісту УП Михайлу Ткачу і нардепу Анастасії Радіній, вони відповіли на його ініціативу.

Реклама: