Вирубка Карпат: справу злочинної групи з-поміж посадовців Прикарпаття направлено до суду

Вівторок, 29 серпня 2023, 18:09 -

ДБР завершило досудове розслідування та направила в суд справу щодо організованої злочинної групи з-поміж посадовців лісової галузі Прикарпаття, які займалися вирубкою Карпат у національному природному парку.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зловмисники незаконно рубали ліс на території Національного природного парку "Гуцульщина" в Івано-Франківській області.

Встановлено, що до складу групи входило 5 працівників держпідприємства "Кутське лісове господарство": колишній та чинний директори, головний лісничий, начальник відділу лісового господарства та інженер з охорони лісу.

Реклама:

Впродовж тривалого часу посадовці незаконно видавали документи для проведення рубок на території парку, котрий вже понад 20 років не входить до складу "Кутського лісового господарства".

Далі деревину продавали населенню, а гроші привласнювали.

Таким чином на території парку було зрубано понад 500 дерев: ялиці, бука, осики, грабу та ясену. Збитки державі оцінені у 2,7 млн гривень.

Реклама:

П'ятьох учасників групи обвинувачують в незаконній рубці та збуті лісу, а також у зловживанні службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 246 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Усі учасники звільнені з займаних посад.

Також для забезпечення стягнення збитків арештовано майно фігурантів загальною вартістю 5 млн гривень: 3 будинки, 5 земельних ділянок та 2 машини.

Триває розслідування щодо інших фактів незаконної діяльності вказаних осіб, за якими будуть повідомлені нові підозри. Попередня сума встановлених збитків сягає близько 100 млн грн.

Реклама: