Корейський уряд береться перетворити Умань на "розумне місто"

Понеділок, 28 серпня 2023, 18:10 -

Уряд Південної Кореї визначився з компанією - виконавцем проєкту "Створення генерального плану розумного міста Умань, Україна", який буде реалізовано у рамках програми K-City Network.

Про це повідомляє Business Korea.

Для реалізації проєкту обрана корейська компанія K-water - урядова агенція з розвитку водних ресурсів у Південній Кореї.

Проєкт стартує у вересні та має завершитися до квітня 2024 року.

Реклама:

"K-water обрана виконавцем проєкту "Створення генерального плану розумного міста Умань, Україна", що входить до проєктів K-City Network та реалізується під наглядом Міністерства земельних ресурсів, інфраструктури та транспорту і Корейської корпорації закордонної інфраструктури та розвитку міст. Ініціатива є одним з декількох проєктів 2023 року програми K-City Network", - йдеться в повідомленні.

У рамках проєкту передбачається використати особливості Умані, як міста, що орієнтовано на туризм, для створення плану ефективного розвитку ділового міста.

Проєкт передбачає аналіз умов розвитку, необхідних для перетворення українського міста в "смартсіті", розробку генерального плану "розумного міста", забезпечення фінансування та запрошення міських чиновників на навчання.

Реклама:

Компанія K-water, що перетворюватиме Умань на "розумне місто", раніше вже працювала над схожим проєктом у Пусані, повідомляє Business Korea.

Нагадуємо:

Програма K-City Network - це міжурядові (G2G) проєкти співпраці в галузі "розумних міст". З корейського боку проєкт реалізується Міністерством землі, інфраструктури та транспорту Південної Кореї й має на меті підтримку закордонної експансії корейських компаній.

Пусан – це друге за розміром місто в Південній Кореї, яке було перетворене на територію безпечного простору. Комплекс технологій охоплює відеоспостереження вулиць і дорожнього руху з системою розпізнавання осіб, контроль освітлення і парковок, а також загальну інформаційну мережу. Для користування більшістю послуг досить натиснути кнопку на своєму смартфоні.

Реклама: