Ще один український ексчиновник став власником великого бізнесу

Четвер, 24 серпня 2023, 16:25 -

Олег Белінський, який тривалий час очолював управління ринку капіталу департаменту державного боргу Міністерства фінансів та посаду заступника голови правління Укрексімбанку, став власником 90,28% частки інвестиційної компанії HUG'S (ТОВ "ХАГС").

Про це з посиланням на інформацію платформи відкритих даних Youcontrol повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Єдина доступна інформація щодо цієї угоди - Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) погодила намір Белінського на придбання суттєвої частки компанії на засіданні 11 серпня.

"Інших деталей можливої купівлі регулятор не уточнив, хоча зазвичай публікує такі рішення", - зазначає агентство.

Реклама:

Про Белінського відомо, що його стаж роботи у фінансово-банківській сфері - понад 25 років, він, зокрема, працював у Національному банку України, Міністерстві фінансів і Міністерстві транспорту, Укрсоцбанку, а також обіймав керівні посади в ПрАТ "Фондова біржа "ПФТС" і очолював девелоперську компанію "Європа", створену банкіром Миколою Лагуном.

З грудня 2014 року до травня 2020 року Белінський обіймав посаду заступника голови правління державного Укрексімбанку.

Згідно з інформацією на сайті компанії, статутний капітал якої становить 1,44 млн грн, продавцем пакета виступив директор ICU Trade Сергій Швець.

Реклама:

Ще 9,72% HUG'S належать директору та інвестиційному раднику компанії Глібу Кабальнову, тоді як на початок 2023 року ця частка належала засновнику компанії Еріку Найману.

Наприкінці 2020 року власники інвесткомпанії Capital Times з офісами в Україні та Білорусі Сергій Гончаревич і Найман розділили бізнес за напрямами B2B і B2C.

Найман тоді вказав, що займатиметься wealth management і загалом напрямком B2C під брендом HUG'S.

На той момент компанія, що спеціалізується на інвестиційному консалтингу, мала понад 300 активних рахунків на Interactive Brockers, більш ніж 400 млн грн в управлінні та проводила понад 150 транзакцій щодня.

У 2022 році виторг HUG'S скоротився на 8,9%, а чистий прибуток - у 14 разів.

Нагадуємо:

Півтора тижня тому Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) видала ліцензію товарної біржі ТОВ "Українська торгова платформа".

Згідно з інформацією на сайті "Української торговельної платформи", її біржову раду очолюють ексчлен НКЦПФР і Нацкомфінпослуг (у 2022-2013 роках), ексглава Держслужби з питань захисту персональних даних (2013-2014 роки) Микола Бурмака.

Реклама: