У поліції назвали поки основну версію нападу на заступника голови ДПС, але шукають замовника

П'ятниця, 18 серпня 2023, 16:18 -

Поки не встановлено замовника спроби нападу на заступника голови Державної податкової служби України Євгена Сокура, основною версією, яку розглядає Нацполіція, є його професійна діяльність.

Про це заявив голова Національної поліції України Іван Вигівський в ефірі національного телемарафону.

"Основний мотив, який ми розглядаємо, - це професійна діяльність посадовця податкової служби. Він і сам дає такі самі свідчення і підтверджує, що найімовірнішим мотивом є його професійна діяльність", - сказав Вигівський.

Водночас, як наголосив глава Нацполіції, розглядаються й інші версії злочину.

Реклама:

"Буде остаточно зрозуміло, коли ми встановимо замовника нападу", - наголосив Вигівський, додавши, що поліція вже має певні напрацювання в цьому напрямі.

Щодо затриманих виконавців злочину, то, за словами глави Нацполіції, їм уже повідомлено про підозру в підготовці до заподіяння умисних тяжких тілесних ушкоджень.

"Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання Києва. Найближчим часом суд обере їм запобіжний захід", - додав він.

Реклама:

Нагадуємо:

Попередити напад на заступника голови Державної податкової служби вдалося в той момент, коли підозрювані з битами вже прямували до чиновника.

Зловмисників - раніше судимих 27-ми та 31-річних громадян - затримано.

18 серпня голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив про "замах" на заступника голови ДПС Сокура, який начебто було здійснено в четвер вранці.

"Учора о 7:50 стався замах на вбивство заступника голови ДПС України Євгена Сокура. Напад у центрі міста. Замовники - схемщики, що втратили "бізнес" та перейшли межу. Євгена вдалося врятувати злагодженими діями карного розшуку. Низький уклін професіоналам з Департаменту карного розшуку Нацполу!" - написав він у телеграм-каналі.

Реклама: