Мережа секс-шопів No Taboo приховувала від податкової понад 230 тисяч доларів доходу щомісяця

Середа, 26 липня 2023, 17:47 -

Державна податкова служба у Києві виявили велику мережу секс-шопів NO TABOO, яка працювала без застосування РРО та не влаштовувала працівників офіційно.

Про це повідомив голова податкового комітету Ради Данило Гетманцев.

Прихована виручка мережы становила більше 230 тисяч доларів на місяць.

"Власникам мережі та інтернет-магазину слід було б знати, що сплата податків армії у війну є обовʼязковою для навіть і особливо продаєш інтимні товари і так, незалежно від твого пишномовного бренду "NO TABOO". А ось ухилення від податків особливо у війну це і є TABOO", - зазначив депутат.

Реклама:

Доповнено.

Згодом у мережі інтим-бутиків No Taboo повідомили, що за 2023 рік сплатять за робочі місця 7,8 млн грн. 

"У серпні тільки за працівників ми перерахували до бюджетів понад 700 тис. грн. Отже, за рік компанія не лише надасть українцям робочі місця, а й сплатить за них 7,8 млн грн", – зазначає власниця Анжела Запорожець. 

Реклама:

За її словами, у компанії офіційно працевлаштовано 150 осіб. Податкову перевірку компанія прошла.

"Ми успішно пройшли цю перевірку, були призначені незначні штрафи – від 340 до 1000 грн за відсутність РРО із вимогою встановити їх до жовтня цього року. Тут все справедливо", – повідомила власниця мережі Анжела Запорожець. 

Вона пояснила, що після того як бізнес довелося релокували з Києва до Львова, а потім знову повертати магазини до столиці, компанія не встигла своєчасно оплатити ліцензію на встановлення РРО. 

"При перевірці ми підтвердили рахунками, що ліцензії на РРО були придбані. Перевіряльники взяли це до уваги й врахували", – розповіла власниця секс-шопів. 

Нагадуємо:

Із початку року станом на 24 травня держбюджет отримав майже 3,2 млрд грн завдяки так званому "податку на Google". Зокрема, компанія OnlyFans з початку року нарахувала 620 тис дол податку та сплатила 23,3 млн грн до бюджету. 

Реклама: