"Укргазвидобування" запустило дві свердловини на старих родовищах

Вівторок, 15 серпня 2023, 15:45 -

"Укргазвидобування", яке є частиною Групи "Нафтогаз", запустило в роботу дві високодебітні свердловини, які сумарно дають понад 430 тис кубометрів газу на добу.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

За словами компанії, перша зі свердловин - розвідувальна, її глибина сягнула 5 850 м. Родовище, на якому її пробурили, було відкрито 40 років тому.

"За результатами проведених 3D сейсморозвідувальних досліджень геологи продовжили дорозвідку родовища та знайшли нові перспективні точки для буріння", - розповіли в "Нафтогазі".

Реклама:

Другу свердловину пробурили на 55-річному родовищі.

"Через значне виснаження обсяг видобутку на цьому родовищі останніми роками доволі швидко знижувався. Проте негативну тенденцію вдалося зупинити завдяки програмі додаткового розбурювання родовища та введеним за останній рік 7 новим експлуатаційним свердловинам.

Це дало змогу перейти від падіння до зростання видобутку", - заявив т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Реклама:

Зазначається, що обидві свердловини фахівці компанії ввели в експлуатацію власними силами: буріння виконували фахівці філії "Укрбургаз", багатостадійну операцію з ГРП - фахівці "УГВ-Сервіс".

Нагадаємо:

Державна компанія "Укргазвидобування" заявила, що пробурила найглибшу свердловину в історії компанії - 6 600 м.

Економічна правда

Реклама: