Міненерго: у підземні сховища вже закачали понад 12,3 мільярда кубометрів газу

Неділя, 13 серпня 2023, 10:00 -

Станом на серпень у підземні сховища газу (ПСГ) закачано понад 12,3 млрд кубів блакитного палива. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики. 

Зазначається, що видобуток та закачування газу в українські підземні сховища відбуваються згідно з напрацьованим графіком, більше того - Україна нарощує темпи видобутку. 

"Це дає впевненість говорити, що до опалювального сезону весь необхідний обсяг газу буде закачаний до сховищ. Також завдяки тому, що зростає рівень довіри країн - партнерів до України, збільшується і обсяг закачування газу від нерезидентів", – сказав міністр енергетики Герман Галущенко 

Реклама:

Загалом станом на серпень в ПСГ закачано понад 12,3 млрд кубів блакитного палива. Щобільше, третину видобутку в Україні забезпечують саме родовища на Полтавщині. 

Міністр додав, що кожен опалювальний сезон в умовах війни стає складнішим за попередній. Проте завдяки роботі енергетиків та працівників газової галузі Україна підготується і до цьогорічного.

Україна має на меті накопичити 14 млрд кубометрів газу до початку опалювального сезону 2023/24 рр. 

Реклама:

Нагадаємо: 

З березня 2023 року і станом на кінець другого кварталу Україна накопичила у сховищах 1,5 млрд куб природного газу - до 10,5 млрд кубометрів, при тому, що навіть в 2022 році в серпні запаси в сховищах перевищували вже 12 млрд кубометрів.



Реклама: