Через аварію на Одещині без світла були понад 30 тисяч споживачів – Міненерго

Вівторок, 25 липня 2023, 11:58 -

Продовжуються аварійні ситуації в мережах оператора системи передачі НЕК "Укренерго" на Одещині - у понеділок через перевантаження автотрансформатора на підстанції 330 кВ були тимчасово знеструмлені понад 30 тисяч споживачів.

Про це заявили в Міненерго.

Зазначається, що були задіяні графіки аварійних відключень. За кілька годин усіх споживачів було заживлено.

"Причиною відключень стала аварійна ситуація на іншій підстанції 330 кВ, яка сталася напередодні, а саме ненадійність роботи та перевантаження задіяних резервних ліній електропередачі", - пояснили в міністерстві.

Реклама:

Щодо генерації - електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів, дефіциту немає.

"Ворожий терор прифронтових і прикордонних з РФ областей триває. Залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби Каховської ГЕС.

Реклама:

У Херсоні заживили понад 150 споживачів, які були відключені через підтоплення. У місті залишаються без світла 11,7 тисячі споживачів, звітують у міністерстві.

"Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні ворожі обстріли", - йдеться у повідомленні.

Також у Міненерго підкреслили, що у понеділок, попри вимоги Держатомрегулювання та НАЕК "Енергоатом", на тимчасово окупованій ЗАЕС було переведено у "гарячий зупин" енергоблок № 4, "що є грубим порушенням вимог ліцензії на експлуатацію цієї ядерної установки".

"Після підриву дамби Каховської ГЕС та критичного падіння рівня води у Каховському водосховищі це створює додаткові ризики для підживлення станції водою зі ставка - охолоджувача та відповідно безпечного функціонування обладнання ЗАЕС.

Наразі фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Він становить 16,34 м. Поки що цього достатньо для забезпечення потреб станції", - резюмували в міністерстві.

Економічна правда

Реклама: