Завод з виробництва газобетону та майно зрадника: Мін’юст подав ще два позови про конфіскацію активів

Вівторок, 11 липня 2023, 13:29 -

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду два нових позови про стягнення активів російської ПАТ "Група ЛСР" та екс-заступника Міністра юстиції України, який почав працювати на окупаційну владу.

Про це повідомила директор Департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих у Facebook.

Зокрема, йдеться про активи ПАТ "Група ЛСР" (рф) за участі AEROC Investment Deutschland GmbH, ТОВ "АЕРОК, російського олігарха Андрія Молчанова.

"Група ЛСР" володіє в Україні двома заводами по виробництву газобетону та є одним із лідерів цього ринку.

Реклама:

Компанія продовжує активно співпрацювати з діючим військово-політичним режимом Росії та реалізовує продукцію власного виробництва на окупованих територіях, у тому числі на території тимчасово окупованого Криму.

А також сплачує податки до бюджетів усіх рівнів в значних розмірах, бере активну участь у підтримці ведення агресивної війни шляхом долучення до забезпечення житлових потреб військовослужбовців ЗС РФ і їх соціальної підтримки.

Ексзаступник Міністра юстиції України Ворона Дмитро (2012-2014 рр.) з 2018 року почав працювати позаштатним радником "голови" окупованого Криму, у 2020 році обіймав посаду голови корпорації розвитку, так званої "Республіки Крим". У вересні 2022 року був призначений радником т.зв. "голови Запорізької військово-цивільної адміністрації", що діє на тимчасово окупованих територіях.

Реклама:

Активи, якими прямо чи опосередковано володіє Ворона – нерухомість в Києві та Миргороді, 10 земельних ділянок в Київській області, домоволодіння 324 кв.м. на Київщині, 3 об’єкта нерухомості в Донецьку, легкові автомобілі та грошові кошти.

Нагадуємо:

Вищий антикорупційний суд України стягнув у дохід держави дві квартири в центрі Києва російського дизайнера і блогера-пропагандіста Артемія Лебедєва.

Економічна правда

Реклама: