ВАКС конфіскував київські квартири дизайнера-пропагандіста Артемія Лєбєдєва

Вівторок, 11 липня 2023, 12:33 -

Вищий антикорупційний суд України стягнув у дохід держави дві квартири в центрі Києва російського дизайнера і блогера-пропагандіста Артемія Лебедєва.

Про це у своєму Фейсбук повідомила директор Департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих.

"Сьогодні ВАКС задовольнив позов Мінʼюсту про стягнення активів рашистського блогера і пропагандиста Артемія Лебедєва – в дохід держави стягнуто дві квартири в центрі Києва", - написала вона.

При цьому, як випливає з повідомлення Центру протидії корупції, йдеться про квартиру площею 138 кв м на Ярославовому Валу та квартиру 193 кв м на вул. Саксаганського.

Реклама:

Перша квартира була записана безпосередньо на Лебедєва, іншу він переписав на свого товариша програміста за декілька місяців до початку повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадуємо:

У червні 2022 року Лебедєв побував на території окупованої Запорізької АЕС, за що заочно отримав підозру від СБУ за виправдовування збройної агресії.

Реклама:

У січні 2023 року РНБО України запровадила санкції проти 119 представників російського шоубізнесу та медіасфери, зокрема проти Артемія Лебедєва. 

Мін'юст подав позов до ВАКС стосовно Артемія Лебедєва 30 червня.

Читайте також: Від Ермітажу до "Любе". Як працює велика сітка російської пропаганди, яка змушує полюбити війну проти України

Реклама: